Veilig emailen

Deze pagina geeft uitleg over het instellen van uw email.

Servergegevens

POP3
server: mail.jxs.nl
poort: 995 met SSL
gebruikersnaam is niet uw e-mail adres

IMAP
server: mail.jxs.nl
poort: 993 met SSL
gebruikersnaam is niet uw e-mail adres

SMTP
server: mail.jxs.nl
poort: 587 met TLS (voorkeur), of 465 met SSL
gebruikersnaam is niet uw e-mail adres

Stappenplan e-mail instellen

Uitleg voor:
GmailAndroidOutlook met afbeeldingenOutlook zonder afbeeldingen

Outlook 2007

1. Klik op menu "Extra"
  2. Kies "Accountinstellingen"
  3. Klik op "Nieuw" op het tabblad E-mail
  4. Kies voor de optie "Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren" en klik op volgende.
  5. Kies "Internet-e-mail" en klik op volgende.
  6. Vul alle ontvangen gegevens in het volgende formulier in. Bij beide servers kunt u invoeren: mail.jxs.nl
  7. Klik daarna op "Meer instellingen"
  8. Schakel op het tabblad "Server voor uitgaande e-mail" de optie "Voor de server voor uitgaande mail (SMTP) is verificatie vereist" in.
  9. Op het tabblad "Geavanceerd" moet
    • "Voor deze server is een versleutelde verbinding vereist" aan staan.
    • bij Uitgaande e-mail (SMTP) mag naar keuze 587 of 465 worden ingevoerd. (587=starttls, 465=impliciete tls)
    • de optie "Gebruik het volgende type versleutelde verbinding" op "Automatisch"
  10. Klik op OK, Volgende en Voltooien

Outlook 2007

1. Klik op menu "Extra"
  2. Kies "Accountinstellingen"

3. Klik op "Nieuw" op het tabblad E-mail

4. Kies voor de optie "Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren" en klik op volgende.

5. Kies "Internet-e-mail" en klik op volgende.

6. Vul alle ontvangen gegevens in het volgende formulier in. Bij beide servers kunt u invoeren: mail.jxs.nl

7. Klik daarna op "Meer instellingen"

8. Schakel op het tabblad "Server voor uitgaande e-mail" de optie "Voor de server voor uitgaande mail (SMTP) is verificatie vereist" in.

9. Op het tabblad "Geavanceerd" moet
    • "Voor deze server is een versleutelde verbinding vereist" aan staan.
    • bij Uitgaande e-mail (SMTP) mag naar keuze 587 of 465 worden ingevoerd. (587=starttls, 465=impliciete tls)
    • de optie "Gebruik het volgende type versleutelde verbinding" op "Automatisch"
  10. Klik op OK, Volgende en Voltooien

GMail

1. Rechts boven aan de pagina klikt u op het tandwieltje, gevolgd door Instellingen.
  2. Ga het instellingen scherm naar Accounts en import
  3. Voer het e-mail adres in wat u aan gmail wilt toevoegen, en klik Volgende.
  4. Op het volgende scherm kunt u alleen de knop Volgende kiezen.
  5. Voer vervolgens gebruikersnaam (let op: niet het emailadres), wachtwoord, POP-server en Poort in. Zet ook het vinkje voor beveiligde verbinding aan. Kies dan Account toevoegen.
  6. Kies Volgende.
  7. Vul de naam in die ontvangers van uw e-mail zullen zien. Dat kan uw eigen naam zijn, bedrijfsnaam, of een combinatie.
  8. Vul vervolgens SMTP-server mail.jxs.nl in, nogmaals uw gebruikersnaam en uw wachtwoord. Kies dan Account toevoegen.
  9. Tot slot: Gmail stuurt u nu een e-mail op het nieuw toegevoegde adres. In deze mail staat een code die u moet overnemen om met het nieuwe e-mail adres te kunnen e-mailen.
That's all!

Android

Let op: Vul info bij alle blauwe pijlen letterlijk in, en info bij de rode pijlen met uw eigen email- en account-gegevens.
Home Statuspagina Support Algemene voorwaarden Contact Urenverantwoording Live ondersteuning Upload bestand Autoresponder email
Is een domeinnaam vrij?